Karin Seijdell Zingevingspraktijk Waalre

OVER ZINLAB

Wie is Karin Seijdell

 

 

Ik ben iemand die zich verwondert over het leven. Ik accepteer dat er vragen zijn waar geen antwoord op is, en die toch belangrijk zijn om te stellen.

 

Ik werk sinds 2002 met veel plezier als geestelijk verzorger in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik vind het mooi om mensen te begeleiden in hun zoektocht naar zin. Daar hoort ook de omgang met ziekte en dood bij. Om afscheid te nemen van het leven, daar met een ritueel vorm aan te geven, is intiem werk. 

Ik ben een positief ingesteld mens, juist doordat ik weet hoe kwetsbaar en moeilijk het leven kan zijn. De levenskracht die ik vaak zie bij zeer zieke mensen,  geeft mij de kracht om dit werk te doen.
In 2015 kreeg ik door een burn-out zelf te maken met kwetsbaar zijn. Natuurlijk wist ik wel dat iedereen in wezen kwetsbaar is, maar het zelf ervaren is toch echt anders. In de periode van ziek zijn en herstel, heb ik nog meer dan daarvoor gemerkt dat zin in het leven niet vanzelfsprekend is. Dat het fijn kan zijn om met iemand anders te zoeken.