Over mij

Ik ben Karin Seijdell (1976). Ik ben iemand die zich verwondert over het leven. Ik accepteer dat er vragen zijn waar geen antwoord op is, en die toch belangrijk zijn om te stellen.

Sinds 2002 werk ik als geestelijk verzorger. Ik vind het mooi om mensen te begeleiden in hun zoektocht naar zin. Daar hoort ook de omgang met ziekte en dood bij.

Sinds 2018 ben ik eigenaar van Zinlab. Ik wil in mijn eigen high-tech omgeving rondom Eindhoven graag met mensen 'proeven aan zin.' Want waar je bezig bent met zingeving, wordt het leven verdiept, verrijkt en vaak ook leuker. Mijn jarenlange ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking neem ik hierin mee. Want zingeving is niet 'moeilijk spreken', maar juist in begrijpelijke taal met elkaar onderzoeken wat voor jou van betekenis is. 

Ik ben een positief ingesteld mens, juist doordat ik weet hoe kwetsbaar en moeilijk het leven kan zijn. De liefde voor het leven die ik vaak zie bij zeer zieke mensen, geeft mij de kracht om dit werk te doen.
 

Ik werk vanuit een christelijke inspiratie voor mensen van alle levensovertuigingen. 

 

Studieachtergrond en werkervaring

Ik ben afgestudeerd als theologe, gespecialiseerd in vraagstukken rondom zingeving. Tijdens deze zesjarige studie ben ik opgeleid in onder andere gespreksvaardigheden, filosofie, psychologie, ethiek en zingeving. 

Naast mijn werk voor Zinlab heb ik van 2002 tot 2024  gewerkt als geestelijk verzorger voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik heb ruim 10 jaar ervaring als geestelijk verzorger bij mensen thuis. Ik werk voor het Centrum voor Levensvragen Midden-en Oost Brabant en begeleid daarbij mensen  met zingevingsvragen.  Sinds 2023 werk ik voor het Netwerk Integrale Kindzorg en kom ik thuis bij gezinnen met een zorgintensief of ernstig ziek kind, een ernstig zieke ouder en bij gezinnen waar een kind is overleden. Voor mensen van 50 jaar en ouder, voor palliatieve patiënten en hun naasten èn voor ernstig zieke kinderen en hun naasten zijn deze gesprekken kosteloos. 

 

Kwaliteit

Ik ben  aangesloten bij de beroepsvereniging voor geestelijk verzorgers, de VGVZ en lid van het kwaliteitsregister voor geestelijk verzorgers SKGV.

Ik onderhoud mijn vak door het volgen van nascholingen en trainingen. Ook neem ik actief deel aan intervisie en supervisie. 

 

ZINGEVING EN ETHIEK VOOR ZORGPROFESSIONALS

Training en advies op maat voor uw organisatie

info@zinlab.nl

 

ZINGEVINGSPRAKTIJK VOOR LEVENSVRAGEN IN WAALRE en omgeving

Gesprekken en begeleiding op maat

06 - 1713 7235