Als je als ouder ernstig ziek bent

Als je als ouder ernstig ziek blijkt, staat het leven van jou, en daarmee van je hele gezin, op zijn kop. De agenda wordt ineens bepaald door behandelingen en ondertussen gaat ook het 'gewone' gezinsleven door.  Wanneer het normale leven ineens flink verandert, doet dat iets met het gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen van je kind. Het is daarom belangrijk dat je eerlijk bent tegen je kind, en hen vertelt over jouw ziekte en jouw toekomst. Dat kan heel lastig zijn. 

Het Netwerk Integrale Kindzorg is er om je daarmee te helpen. In overleg met de coördinator kan er gekeken worden welke ondersteuning voor je kind of kinderen passend is. Er is subsidie beschikbaar voor de inzet van rouw-en verliesbegeleiders en voor geestelijke verzorging. Samen met de coördinator kun je kijken wat passend is voor jouw gezin. 

Ik werk zelf als geestelijk verzorger voor het Netwerk en kan indien gewenst een rol spelen in het begeleiden van de kinderen in het proces wat jullie als gezin doormaken.

Meer weten? Hier vind je relevante informatie over kinderen van ernstig zieke ouders. En hier kun je meer informatie vinden over het werk van het NIK (Netwerk Integrale Kindzorg).

 

ZINGEVING EN ETHIEK VOOR ZORGPROFESSIONALS

Training en advies op maat voor uw organisatie

info@zinlab.nl

 

ZINGEVINGSPRAKTIJK VOOR LEVENSVRAGEN IN WAALRE en omgeving

Gesprekken en begeleiding op maat

06 - 1713 7235