Als welkom heten ook afscheid nemen is

Jullie hebben vreselijk nieuws gekregen. Jullie kindje zal maar kort leven of is misschien al in de buik gestorven. Welkom heten blijkt dan ook afscheid nemen te zijn. In korte tijd moeten jullie belangrijke beslissingen nemen, zoals de bevalling afwachten of inleiden, een kaart maken, een afscheid regelen. Een heel moeilijke en verdrietige tijd begint bij dit slechte nieuws.

Het kan moeiljik zijn om over je gevoelens en emoties te praten. Wat heeft het leven nog voor zin? Hoe kan ik verder met mijn leven nu het ondenkbare is gebeurd? Als je met dat soort vragen zit, dan kan begeleiding heel prettig zijn. 

 

Verliesbegeleiding na de uitvaart

Ik ben er voor jullie als het afscheid van jullie kindje achter je ligt. In de begeleiding is er ruimte voor emoties, vragen over wat jullie hebben meegemaakt en hoe jullie verder kunnen. Je kan als vader of moeder alleen in gesprek gaan of samen. De begeleiding kan vlak na het overlijden beginnen. Of pas jaren later.

Sommige kindjes zijn plotseling in de buik overleden, andere kindjes omdat een erfelijke afwijking niet verenigbaar was met het leven. Weer anderen zijn overleden na een vroeggeboorte en- of complicaties op de NICU. Wees welkom om kennis te maken en samen te onderzoeken of ik iets voor jullie kan betekenen in deze verdrietige situatie.

Geestelijke verzorging vanuit het N|K

Het kan fijn zijn om met een betrokken buitenstaander in gesprek te gaan. Ik werk voor het Netwerk Integrale Kindzorg. Via de coördinator kan ik kosteloos worden ingezet bij gezinnen met een overleden kindje. 

 

ZINGEVING EN ETHIEK VOOR ZORGPROFESSIONALS

Training en advies op maat voor uw organisatie

info@zinlab.nl

 

ZINGEVINGSPRAKTIJK VOOR LEVENSVRAGEN IN WAALRE en omgeving

Gesprekken en begeleiding op maat

06 - 1713 7235